Woordentikkertje officiëel gelanceerd!

Persbericht:

NCRV lanceert in samenwerking met Beeld en Geluid het spel Woordentikkertje. Deelnemers beschrijven spelenderwijs het uitgebreide archief van het populaire programma Man bijt hond. Een eerdere versie van het spel won in 2010 verschillende internationale prijzen voor haar innovatieve karakter. De komende maanden hopen de projectpartners in totaal één miljoen trefwoorden te verzamelen.

In Woordentikkertje voeren spelers trefwoorden in die beschrijven wat er in een fragment te zien en horen valt. Hierbij nemen ze het op tegen andere spelers op de site, verdienen ze punten en helpen ze mee om het immense archief van Man bijt hond beter toegankelijk en doorzoekbaar te maken.

Woordentikkertje is een race tegen de tijd waarin spelers zich met elkaar kunnen meten en fragmenten van Man bijt hond herontdekken. Ook maken ze hierbij wekelijks kans op prijzen. Spelers verdienen punten door het invoeren van trefwoorden die ook door andere spelers werden gebruikt of wanneer deze voorkomen in een woordenlijst van plaats- en persoonsnamen.

De afgelopen drie maanden heeft Woordentikkertje in de testperiode al meer dan 300.000 trefwoorden opgeleverd. Met deze trefwoorden wordt een database gecreëerd waarmee de Vrije Universiteit Amsterdam verder onderzoek kan verrichten.

Link: http://woordentikkertje.manbijthond.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>