Twee woordenboeken vol tags

In juli begonnen we met het spel Woordentikkertje. In dit spel voorzien spelers fragmenten uit het rijke archief van het NCRV-programma Man bijt hond van tags. Deze tags worden vervolgens weer gebruikt om op termijn het archief beter doorzoekbaar maken. Onderzoekers van de VU gebruiken de resultaten van het spel om te kijken hoe nuttig deze tags kunnen zijn voor een professioneel televisie-archief.

Intussen is het spel al een achttal maanden in de lucht en brachten we verbeteringen aan in de gebruikerservaring. Dit alles leidde tot nu toe tot een verzameling van al meer dan 480.000 tags! Vergeleken met onze alledaagse woordenschat is dat een flinke hap: de laatste editie van de Dikke Van Dale besloeg zo’n 240.000 verschillende woorden.

De spelers van Woordentikkertje hebben dus alles bij elkaar al twee volledige woordeboekvolumes bij elkaar getagd, een flinke kluif voor onze onderzoekers. Intussen stomen we gestaag op naar het half miljoen, omdat:

  1. meer altijd nog beter is
  2. we iedereen de kans willen geven een wekelijks Man Bijt Hond pakket en maandelijks kaartjes voor de Beeld en Geluid Experience te winnen
  3. iedereen weet watcoolis:a million tags!

Speel dus graag lustig mee op http://woordentikkertje.manbijthond.nl

Man bijt hond: Woordentikkertje is een initiatief van hetNederlands Instituut voor Beeld en Geluid, in samenwerking met deNCRV.Man bijt hond: Woordentikkertjeis eenWaisda?project, een deelproject in het kader vanBeelden voor de Toekomst.De ontwikkeling van het spel is in handen vanQ42. De Vrije Universiteit Amsterdamadviseert het projectteam in het kader van hetPrestoPRIMEonderzoeksproject.

Met dank aan Flickr-gebruikerentervoor de woordenboekfoto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>