Over het spel

Waisda? is een experiment om spelenderwijs video’s te beschrijven. Wij vragen jou om trefwoorden aan videomateriaal toe te voegen door gewoon het spel te spelen. Door jouw inzet wordt de doorzoekbaarheid van audiovisuele archieven verbeterd.

Het spel blijft zes maanden lang beschikbaar met 2000 verschillende items, die in totaal bijna 600 uur beslaan. Het gaat hierbij om historische Polygoonjournaals en afleveringen van Boer zoekt Vrouw, Spoorloos en Memories.

Het spel is gebaseerd op het principe dat als je, tegelijkertijd met een of meerdere anderen, dezelfde omschrijving toekent aan een stuk film, het waarschijnlijker is dat die omschrijving correct is.

Dit principe wordt al door anderen met succes bij het beschrijven van fotocollecties toegepast, maar wij, Beeld en Geluid en de KRO, zijn de eersten die een zogenaamd annotatiespel inzetten om de beschrijvingen van hun eigen audiovisuele collecties te verrijken.

Waisda? is een project van Beeld en Geluid in samenwerking met de KRO, in het kader van Beelden voor de Toekomst. De ontwikkeling van het spel is in handen van het innovatieve internetbureau Q42. De Vrije Universiteit Amsterdam adviseert binnen het PrestoPRIME onderzoeksproject over de verwerking van de ingevoerde informatie en geeft tips over hoe het spel verbeterd kan worden.

Als je zelf ook tips hebt, of je wilt gewoon een vraag stellen, laat dan gerust een reactie achter!

One thought on “Over het spel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>