Maximaliseer je Waisda? score – Deel 2: Tips

Om ervoor te zorgen dat je Waisda? zo effectief mogelijk speelt, en je dus zoveel mogelijk punten haalt hebben we een serie van drie blog posts gemaakt met achtergrondinformatie en tips. In deze tweede aflevering een opsomming van verschillende manieren waarop jij je score zo hoog mogelijk kunt maken. Hieronder staan enkele tips om dit te bereiken:

  1. Als je merkt dat er geen tegenspeler is kun je via Twitter of e-mail vrienden uitnodigen om het tegen je op te nemen door bovenin de website op “vertel het door!” te klikken.
  2. Je hebt de grootste kans om punten te scoren als je één enkel trefwoord invult. Je scoort namelijk alleen punten als je tegenspeler precies hetzelfde invoert. Stel bijvoorbeeld dat een fragment gaat over het eten van tulpenbollen in WO II. De kans dat je punten behaalt is groter wanneer je ‘tulpenbollen’ invult dan ‘tulpenbollen eten’, omdat de kans op overeenstemming met je medespeler veel groter is met een enkel trefwoord.
  3. Zoals bij de uitleg over de puntentelling duidelijk is geworden loont het om zo snel mogelijk een tag in te voeren. Waisda? is niet hoofdlettergevoelig, dus je hoeft bijvoorbeeld persoonsnamen of plaatsnamen niet van kapitalen te voorzien. Dit scheelt weer kostbare tijd die je kunt gebruiken om je tegenstander sneller af te zijn en om bonuspunten te scoren.
  4. Het komt voor dat er geen tegenstander is om het tegen op te nemen. Dit betekent echter niet dat je geen punten kunt halen! Wanneer jij de enige speler bent zorgt het systeem er voor dat je speelt tegen een zogenaamde ‘bot’. Dit is opname van een spel dat eerder door iemand is gespeeld, en waarmee wordt bijgehouden of jij op dezelfde momenten ook dezelfde tags toevoegt. Het lijkt dan net alsof je ‘live’ tegen iemand speelt.
  5. Wat ook belangrijk is om te weten is dat je hetzelfde trefwoord meerdere keren binnen een spel kunt gebruiken, en er dus ook meerdere keren punten mee kunt halen. De voorwaarde hiervoor is dat er minstens tien seconden zitten tussen de keren dat je hetzelfde woord gebruikt.
  6. Wanneer je per ongeluk een type- of spelfout maakt, kun je een tag alsnog snel invullen, en er dus nog steeds punten mee behalen. Natuurlijk moet je tag wel binnen de marge van tien seconden overeenkomen met de tag van je tegenspeler. Er is ons gevraagd om het mogelijk te maken om verkeerd ingevoerde tags te verwijderen. Aangezien we de tags voor gebruik nalopen op dergelijke fouten hebben we ervoor gekozen deze optie niet toe te passen, maar spelers juist de mogelijkheid te geven de goede tag in te voeren zodat er uiteindelijk ook nog punten mee kunnen worden gehaald.
  7. Ten slotte, als je een nieuw spel wilt starten tijdens je lopende spel, of je wilt stoppen, klik dan op ‘Spel afbreken’ rechts bovenaan de video waarmee je Waisda? aan het spelen bent. Wanneer je ingelogd bent heeft dit geen gevolgen, de score die je tot dan toe hebt behaald wordt opgeslagen. Als je wilt dat je score bewaard blijft, maak dan hier een gebruikersaccount aan, en log altijd in voordat je aan een spel begint.

We hopen dat het hiermee nog duidelijker is hoe Waisda? werkt en hoe je je score kunt maximaliseren, en dat je deze kennis in de praktijk brengt door Waisda? zo veel mogelijk te spelen!

One thought on “Maximaliseer je Waisda? score – Deel 2: Tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>