Maximaliseer je Waisda? score – Voorbeeldspel

Om ervoor te zorgen dat je Waisda? zo effectief mogelijk speelt, en je dus zoveel mogelijk punten haalt hebben we een serie van drie blog posts gemaakt met achtergrondinformatie en tips. In deze derde en laatste aflevering bespreken we stap voor stap een voorbeeldspel. Hoewel we hier de informatie van de eerdere posts over de puntentelling en de tips hier ook voor een deel herhalen kan het handig zijn deze eerst (nog eens) door te nemen.

Stap 1: Het spel starten

Kies het kanaal waar je wilt spelen en klik op [Speel mee]. Als je wilt dat je score wordt bewaard moet je eerst inloggen. Rechts onderin ieder kanaal zie hoeveel spelers er op dat moment al aan het spelen zijn.
 

Stap 2: Trefwoorden ingeven

Type je trefwoorden (tags) in de grijze balk die onder de video staat, en druk op [Enter] zodra je klaar bent met typen. Dit moet je doen na iedere tag!
 

Je kunt zowel woorden invullen die aangeven wat je hoort, of woorden die beschrijven wat je ziet. In het voorbeeld hierboven zou dit bijvoorbeeld zowel ‘Max Westerman’ als ‘vredig’ kunnen zijn.

Dit programma gaat over het verschil tussen het drugsbeleid in Nederland en de Verenigde Staten. De speler heeft trefwoorden in gevuld die zowel beschrijven wat er in beeld te zien is, als wat er is gezegd.
 

 

Stap 3: Puntentelling

Als je binnen tien seconden hetzelfde trefwoord invult als je medespeler krijgen jullie allebei punten.

Je kunt ook extra punten scoren. Ten eerste geldt: hoe sneller je een tag invoert, hoe beter. Als jij namelijk de eerste bent die een trefwoord invult krijg je bonuspunten.

Wanneer meer dan twee mensen het met jou eens zijn krijg je bonuspunten. Als dit gebeurt wordt de tag waarmee je deze bonus scoort blauw.

Als je een tag invult die nog niet eerder is toegevoegd aan een aflevering en dus uniek is, dan ontvang je bonuspunten zodra iemand binnen tien seconden na jou deze tag ook invult. Die tags worden dan geel.

Verder krijg je een extra percentage bovenop je punten als je binnen een minuut drie of meer overeenkomende trefwoorden met je tegenspeler hebt. Dit wordt aangegeven door de uitroeptekens achter een tag.
 

In het bovenstaande voorbeeld zie je hoe de bovengenoemde bonussen er in de praktijk in Waisda? uitzien. Zoals je ziet zijn er ook groene tags. Dit zijn tags die wel overeenkomen met die van je tegenspelers, maar waarmee je geen aparte bonuspunten haalt. Echter, deze tellen wel net als de blauwe en gele tags mee voor het extra percentage dat je bovenop iedere scorende tag krijgt als drie of meer keren per minuut het eens bent met je tegenstander(s). Als je deze keten van succesvolle tags meerdere minuten volhoudt blijft dit percentage stijgen. Dit kan dus aardig oplopen!

Stap 4: Het einde van een spel

Als je een spel hebt uitgespeeld kun je ervoor kiezen om verder te spelen of je profiel te bekijken voor informatie over je totaalscore en andere gegevens:
 

Als je tijdens het spel wilt stoppen kan dit ook. Kies dan voor ‘Spel afbreken’, rechts boven aan de video. Als je voor je aan een spel begon hebt ingelogd worden de punten die je tot dan toe hebt behaald bewaard. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je ze kwijt raakt als je een spel afbreekt!

Met deze aflevering concluderen we de serie posts met informatie die je kunt gebruiken om je Waisda? score te maximaliseren. Mocht na na het lezen van al deze posts nog vragen hebben, of heb je andere opmerkingen, neem dan contact op met waisda [at] beeldengeluid [punt] nl of ga naar het feedback forum. We gaan in de toekomst nog meer leuke en nuttige informatie en functionaliteiten aan Waisda? toevoegen, dus maak vooral gebruik van de mogelijkheid om ideeën aan te dragen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>