Waisda? wint de EuroITV Competition Grand Challenge!

Waisda? heeft de EuroITV Competition Grand Challenge gewonnen. Deze prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt tijdens EuroITV, dé conferentie op het gebied van interactieve tv en video die dit jaar voor de achtste keer werd gehouden. Waisda? nam het op tegen Smart Video Buddy en Smeet. Smart Video Buddy is een applicatie die video streams analyseert en automatisch semantische concepten herkent, en op basis hiervan links legt naar gerelateerde content. Smeet is een online 3D wereld waarin gebruikers interactieve spellen doen, en live web content delen en bespreken, zoals video, televisie, muziek en evenementen. Meer informatie over de prijs en de andere genomineerden staat op de website van EuroITV.

Eerdere prijzen en nominaties

Het is niet de eerste keer dat Waisda? erkenning krijgt voor zijn innoverende karakter. Zo ontving het spel een TIMAF Best Practices Award tijdens het HartmanEVENT in oktober 2009. Waisda? werd geroemd vanwege de innovatieve manier waarop het spel omgaat met doorzoekbaar maken van publieke content. Daarnaast werd Waisda? genomineerd voor een Accenture Innovation Award.

Meer weten over Waisda?

Degenen die dit blog al langer lezen weten het al, maar voor nieuwkomers zijn de volgende publicaties wellicht interessant. Begin januari dit jaar is het evaluatieverslag van Waisda? verschenen. De evaluatie bestaat uit een kwantitatieve en kwalitatieve analyse van de tags, usability onderzoek naar de huidige interface en gebruikersonderzoek naar de motivatie van spelers. Daarnaast zijn er op de WebScience conferentie recentelijk twee papers over Waisda? gepresenteerd, met hierin de resultaten van het laatste onderzoek naar de bruikbaarheid van de tags, en de plek van Waisda? ten opzichte van de verschillende tagginginitiatieven in het erfgoeddomein. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws kun je je hier inschrijven voor de Waisda? nieuwsbrief.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>