Artikel over crowdsourcing gepubliceerd in Informatieprofessional

In het oktobernummer van het magazine voor informatiewerkers Informatieprofessional valt een uitgebreid artikel te lezen over de succesfactoren van crowdsourcingprojecten. Johan Oomen en Lora Aroyo nemen de temperatuur op van enkele Nederlandse initiatieven op dit vlak (met uitgebreide aandacht voor Woordentikkertje) en onderzoeken op wat voor manieren we dit soort projecten kunnen doorlichten om er hun succesgraad aan af te meten.

De auteurs publiceerden eerder dit jaar ook de Engelstalige paper Crowdsourcing in the Cultural Heritage Domain over dit onderwerp. Deze paper werd in juli in het Australische Brisbane gepresenteerd op een conferentie over Communities en Technologies

 

 

Lees het volledige artikel op de website van Informatieprofessional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>