Speel mee op de Woordentikkertje Fandag

Op donderdag 2 mei organiseert het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid samen met NCRV’s Man bijt hond de Woordentikkertje Fandag. Samen willen we met het spel één miljoen tags verzamelen. Speel met ons mee en maak kans op een uitzonderlijke prijs!

Woordentikkertje maakt het archief van Man bijt hond spelenderwijs beter doorzoekbaar. De website van Man bijt hond heeft een online archief, waarop inmiddels ruim 14.000 verschillende fragmenten te bekijken zijn. Omdat dit er zoveel zijn en het archief alleen maar groter wordt, zijn fragmenten soms best lastig te vinden. Dit willen wij veranderen en daarbij kan jij helpen. De woorden (‘tags’) die spelers invoeren, worden gebruikt om de fragmenten op de website van Man bijt hond beter te kunnen doorzoeken. Hierdoor kunnen zowel omroepmedewerkers als de trouwe fans van het programma specifieke fragmenten in de toekomst beter terugvinden. Ten slotte helpt het spel mee aan het samenstellen van een database die gebruikt wordt voor academisch onderzoek door de Vrije Universiteit Amsterdam.

Omdat het seizoen van Man bijt hond bijna ten einde loopt, willen we graag iedereen oproepen om op 2 mei tussen 12u50 en 18u50 (want dan begint ons favoriete programma) zo veel mogelijk tags toe te voegen. Iedereen die op dat moment mee speelt – dus ook online – maakt kans op een mooie draagbare spelcomputer, inclusief extra spelletjes, om ook nadat Woordentikkertje is afgelopen nog lustig verder te kunnen spelen.

Fans van Woordentikkertje in de buurt van Hilversum zijn vanaf 12u50 welkom bij Beeld en Geluid om het daar ter plekke tegen elkaar op te nemen in een echte tagbattle! Alle fans die naar Beeld en Geluid komen om te taggen krijgen bovendien een kleine attentie. Het pand van Beeld en Geluid sluit helaas om 17.00 uur haar deuren, dus in de tijd totdat Man Bijt Hond begint, kan alleen thuis/online gespeeld worden.

Man bijt hond: Woordentikkertje blijft nog tot en met 14 mei online, waar je nog iedere dag tags kan toevoegen, punten pakken en kans maken op de laatste week- en maandprijzen.

Links