Tik de woorden, pak de prijzen!

Woordentikkertje is op 20 juli live gegaan in een publieke testversie. Omdat je in deze fase als speler nog tegen obstakels kan aanlopen die funest kunnen wezen voor je spelplezier  - maar ons ontzettend vooruit helpen bij de ontwikkeling van het spel – willen we je daar uiteraard voor belonen!

Pijzenbanner

Iedere week selecteren we daarom een prijswinnaar: wie tijdens die week de topscore heeft gehaald, krijgt als prijs van Man bijt hond een prachtig Man bijt hond-pakket thuis gestuurd. Maandelijks maakt u daarbovenop kans op gratis duokaartjes voor de Beeld en Geluid Experience. Bij deze unieke topattractie in Hilversum ontdekt u in 12 paviljoens de wereld van radio en televisie. 

Je kan slechts één keer weekwinnaar worden, maar maakt als weekwinnaar wel kans op de maandprijs. Omgekeerd kan de maandwinnaar ook nog weekwinnaar worden – tot zover dat nog niet gebeurd zou zijn uiteraard. Dus: ga snel spelen en wie weet word jij de geluksvogel van de week/maand!

De officiële tewaterlating van het spel zal gebeuren omstreeks de start van het nieuwe televisieseizoen.

UPDATE 26 september 2011: Eerlijk spelen gaat langer mee

Er gelden enkele regels bij het spelen van Woordentikkertje. Zo telt per video alleen het puntentotaal van de tags mee dat door een speler tijdens de eerste keer spelen is behaald, en de punten van nieuwe tags die op een later moment worden toegevoegd als een speler nog eens met dezelfde video speelt. Het is daarnaast ook niet de bedoeling dat spelers tags toevoegen die geen betrekking hebben op de video’s en hiermee toch punten behalen. Deze regels zijn ingesteld om iedereen gelijke kansen te geven op een prijs en het vervuiling van de tag database te voorkomen.

Woordentikkertje: eerste versie van start!

Op woensdag is met stille trom de eerste versie van Woordentikkertje on-line komen te staan. Met fragmenten uit het uitgebreide archief van het populaire NCRV-programma Man bijt hond kunnen spelers het tegen mekaar opnemen. De bedoeling is dat iedere speler zoveel mogelijk gepaste tags of steekwoorden aan een videofragment toekent. Dat kan aan de hand van visuele elementen, geluidselementen of van de onderwerpen die aan bod komen.

De woorden die spelers invoeren worden gebruikt om de fragmenten op de website van Man bijt hond beter te kunnen doorzoeken. Dankzij hun inspanning kunnen zowel omroepmedewerkers als de trouwe fans van het programma specifieke fragmenten in de toekomst beter terugvinden. Ten slotte helpen de spelresultaten aan het samenstellen van een database die gebruikt wordt voor academisch onderzoek door de Vrije Universiteit.

Gebruikers krijgen extra punten wanneer ze “pionieren”, d.w.z. een woord voor het eerst gebruiken, of wanneer ze herkenbare plaatsnamen toevoegen. Dit soort informatie is immers extra nuttig voor latere zoektochten. De echte die-hard spelers maken elke week kans op een prijs: de topscoorder van de week wordt beloond met een Man-bijt-hondpakket, degene die de hoogste score van de maand heeft behaald, krijgt daarbovenop ook twee kaartjes voor de Beeld en Geluid Experience in de handen gestopt.

Woordentikkertje is de tweede belichaming van het tagspel Waisda? Dit crowdsourcing initiatief is een experiment dat deel uitmaakt van een serie pilots die binnen het project Beelden voor de Toekomst worden uitgevoerd om de mogelijkheden van publieksparticipatie te verkennen. Door Man bijt hond: Woordentikkertje te spelen, helpen de spelers het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de NCRV om de catalogus van het Man bijt hond archief te verbeteren. Het spel bevindt zich nu nog in een (publieke) testfase, maar wordt later dit jaar officieel vrijgegeven.

Acties die je kan ondernemen: