Nooit meer alleen spelen dankzij @waisdaspelers

Samen spelen is leuker! Dat geldt natuurlijk ook voor Waisda?. We merken alleen dat het lastig is om in te schatten wanneer je de meeste kans maakt om een medespeler te treffen.

Daarom stellen we je graag voor aan @waisdaspelers! Deze twitterbot stuurt automatisch een tweet wanneer iemand op Waisda? alleen aan het spelen is. Als trouwe Waisda? speler kan je door @waisdaspelers te volgen dus precies in de gaten houden wanneer mensen Waisda spelen en op zoek zijn naar een medespeler! Klik hier om @waisdaspelers op Twitter te volgen.
 
Als je direct vrienden wilt uitnodigen via Twitter dan kan dit ook. Klik hiervoor rechtboven aan de Waisda? website op ‘tip een vriend’.

Doe mee aan de eerste Waisda? wedstrijd en maak kans op een Boer zoekt Vrouw bordspel

Recentelijk zijn er heel veel spelers via de Boer zoekt Vrouw website naar Waisda? gekomen. Ze hebben in korte tijd ontzettend veel gespeeld en grote aantallen trefwoorden ingevoerd en hiermee een enorme bijdrage geleverd aan het project. Daarom hebben we besloten om een wedstrijd te organiseren waarbij een Boer zoekt Vrouw bordspel te winnen is. In totaal zijn er maar liefst drie spellen te verdelen!

Spelregels

· De wedstrijd loopt van maandag 23 november 12:00 tot en met maandag 30 november 12:00. De drie spelers die in deze tijd de meeste punten scoren op Waisda? winnen ieder een Boer zoekt Vrouw bordspel.
· Alleen als je een geregistreerde speler bent worden je punten bijgehouden. Registreer je hier als je nog geen Waisda? gebruikersnaam hebt, en zorg dat je altijd inlogt voordat je gaat spelen, anders worden je punten niet meegeteld.
· Je hoeft niet alleen te spelen met afleveringen van Boer zoekt Vrouw, je mag zelf kiezen met welk programma je Waisda? speelt.
· De gebruikersnamen van de winnaars worden op vrijdag 4 december op dit blog bekend gemaakt. Ook zal de winnaar persoonlijk op de hoogte gesteld via zijn of haar e-mail. Zorg dus dat je e-mail adres in je profiel ingevuld is, anders kunnen we geen contact opnemen om te vragen waar we de prijs naar toe moeten sturen!
· Wij zullen jouw e-mailadres alleen gebruiken om contact met je op te nemen als je de gelukkige prijswinnaar bent.
· Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
· Als je op welke manier dan ook vals speelt word je gediskwalificeerd, hier kan niet over worden gediscussieerd.

Tips

Op Waisda? staan handige tips die je kunt toepassen om je score te vergroten. Ook hebben we op dit blog deze tips uitgebreid besproken: deel 1, deel 2, deel 3.

We wensen jullie allemaal heel veel plezier én veel succes!

Vul de Waisda? enquête in en maakt kans op een VVV irischeque van € 30,00

Let op! De enquête is gesloten.

We willen Waisda? in de toekomst graag verbeteren  maken, en daarbij hebben we jouw hulp nodig! We hebben een Waisda? enquête gemaakt, waarin je kunt aangeven wat je van het spel vindt en hoe het verbeterd kan worden.

Het invullen van de enquête duurt ongeveer 10 – 15 minuten. Als je de enquête volledig invult maak je kans op een VVV irischeque ter waarde van € 30,00.

De feedback die je ons geeft is echt onmisbaar om Waisda? te verbeteren, dus we hopen dat je ons hierbij wilt helpen.

Klik hier om de enquête te openen.

 

Explosieve groei Waisda? na bericht op Boer zoekt Vrouw website

Ongeveer een maand geleden berichtten we op dit blog over de eerste resultaten van Waisda? en over het vervolgonderzoek. Sinds die tijd is er zoveel gebeurd dat het ons leuk leek om nog eens een overzicht te geven van de laatste stand van zaken.

Op 27 oktober plaatste de KRO een bericht op de Boer zoekt Vrouw website over Waisda?. Hierin werd verzocht om te helpen bij het doorzoekbaar maken van de afleveringen van Boer zoekt Vrouw door het spelen van het spel. De bezoekers van de website gaven hier massaal gehoord aan.

Het aantal geregistreerde spelers is in de week na het bericht meer dan verdubbeld, en het totaal aantal trefwoorden is zelfs bijna verdrievoudigd. Het aantal unieke trefwoorden is net als het aantal spelers verdubbeld, van bijna 15.000 op 26 oktober naar een kleine 30.000 op 3 november.

Vanwege de groeiende populariteit van Waisda? hebben we besloten om meer afleveringen van Boer zoekt Vrouw toe te voegen om te taggen. Als er met deze afleveringen net zo actief gespeeld wordt als de afgelopen week, dan zal Boer zoekt Vrouw over een tijd heel gemakkelijk te doorzoeken zijn met behulp van de Waisda? trefwoorden!

Maximaliseer je Waisda? score – Voorbeeldspel

Om ervoor te zorgen dat je Waisda? zo effectief mogelijk speelt, en je dus zoveel mogelijk punten haalt hebben we een serie van drie blog posts gemaakt met achtergrondinformatie en tips. In deze derde en laatste aflevering bespreken we stap voor stap een voorbeeldspel. Hoewel we hier de informatie van de eerdere posts over de puntentelling en de tips hier ook voor een deel herhalen kan het handig zijn deze eerst (nog eens) door te nemen.

Stap 1: Het spel starten

Kies het kanaal waar je wilt spelen en klik op [Speel mee]. Als je wilt dat je score wordt bewaard moet je eerst inloggen. Rechts onderin ieder kanaal zie hoeveel spelers er op dat moment al aan het spelen zijn.
 

Stap 2: Trefwoorden ingeven

Type je trefwoorden (tags) in de grijze balk die onder de video staat, en druk op [Enter] zodra je klaar bent met typen. Dit moet je doen na iedere tag!
 

Je kunt zowel woorden invullen die aangeven wat je hoort, of woorden die beschrijven wat je ziet. In het voorbeeld hierboven zou dit bijvoorbeeld zowel ‘Max Westerman’ als ‘vredig’ kunnen zijn.

Dit programma gaat over het verschil tussen het drugsbeleid in Nederland en de Verenigde Staten. De speler heeft trefwoorden in gevuld die zowel beschrijven wat er in beeld te zien is, als wat er is gezegd.
 

 

Stap 3: Puntentelling

Als je binnen tien seconden hetzelfde trefwoord invult als je medespeler krijgen jullie allebei punten.

Je kunt ook extra punten scoren. Ten eerste geldt: hoe sneller je een tag invoert, hoe beter. Als jij namelijk de eerste bent die een trefwoord invult krijg je bonuspunten.

Wanneer meer dan twee mensen het met jou eens zijn krijg je bonuspunten. Als dit gebeurt wordt de tag waarmee je deze bonus scoort blauw.

Als je een tag invult die nog niet eerder is toegevoegd aan een aflevering en dus uniek is, dan ontvang je bonuspunten zodra iemand binnen tien seconden na jou deze tag ook invult. Die tags worden dan geel.

Verder krijg je een extra percentage bovenop je punten als je binnen een minuut drie of meer overeenkomende trefwoorden met je tegenspeler hebt. Dit wordt aangegeven door de uitroeptekens achter een tag.
 

In het bovenstaande voorbeeld zie je hoe de bovengenoemde bonussen er in de praktijk in Waisda? uitzien. Zoals je ziet zijn er ook groene tags. Dit zijn tags die wel overeenkomen met die van je tegenspelers, maar waarmee je geen aparte bonuspunten haalt. Echter, deze tellen wel net als de blauwe en gele tags mee voor het extra percentage dat je bovenop iedere scorende tag krijgt als drie of meer keren per minuut het eens bent met je tegenstander(s). Als je deze keten van succesvolle tags meerdere minuten volhoudt blijft dit percentage stijgen. Dit kan dus aardig oplopen!

Stap 4: Het einde van een spel

Als je een spel hebt uitgespeeld kun je ervoor kiezen om verder te spelen of je profiel te bekijken voor informatie over je totaalscore en andere gegevens:
 

Als je tijdens het spel wilt stoppen kan dit ook. Kies dan voor ‘Spel afbreken’, rechts boven aan de video. Als je voor je aan een spel begon hebt ingelogd worden de punten die je tot dan toe hebt behaald bewaard. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je ze kwijt raakt als je een spel afbreekt!

Met deze aflevering concluderen we de serie posts met informatie die je kunt gebruiken om je Waisda? score te maximaliseren. Mocht na na het lezen van al deze posts nog vragen hebben, of heb je andere opmerkingen, neem dan contact op met waisda [at] beeldengeluid [punt] nl of ga naar het feedback forum. We gaan in de toekomst nog meer leuke en nuttige informatie en functionaliteiten aan Waisda? toevoegen, dus maak vooral gebruik van de mogelijkheid om ideeën aan te dragen!